Warmtepompen

Viessmann-kwaliteit (premiumkwaliteit)

plaatser met de nodige knowhow

topmerk met garantie

Verwarmingssysteem
Verschillende types mogelijk

Warmtepompen, de energie van de toekomst

Wist u dat warmtepompen vanaf 2026 wettelijk verplicht zijn in elke nieuwbouwwoning? Daarom raden wij u aan om zich op voorhand voldoende te informeren over de mogelijkheden. Als hoofdverdeler van het merk Viessmann weten wij exact welk toestel in uw pand en bij uw verbruik past.

Wij installeren onder andere duurzame lucht-lucht, water-lucht en geothermische pompen. Daarmee kan u heel wat energie besparen doordat u warmte uit lucht, water of de bodem haalt. Bovendien kan u met een warmtepomp niet alleen uw ruimtes verwarmen, maar ook verkoelen. Stuur ons gerust een bericht als u meer inlichtingen wenst!

Een warmtepomp laten installeren?

Maak vandaag nog uw afspraak!

Een handig overzicht

Welke types warmtepompen zijn er?

Modern,Boiler,Room,For,A,Single,Family,Home

Lucht-luchtwarmtepompen

Een lucht-luchtwarmtepomp omvat een binnen- en een buitenunit. De buitenunit trekt lucht aan met een ventilator. Die lucht wordt verwarmd door een compressor, waarna de binnenunit die lucht aantrekt en verspreidt. Handig is dat de werking van een lucht-luchtwarmtepomp omgedraaid kan worden. U kan er immers evengoed uw ruimtes mee verkoelen.

Lucht-waterwarmtepompen

Een lucht-waterwarmtepomp haalt gratis energie uit de omgevingslucht en zet die in voor verwarming. Een ingebouwde ventilator zuigt lucht aan en leidt die naar een warmtewisselaar, ook wel de verdamper genoemd. Die verdamper bevat en circuleert koelmiddel.

Onder invloed van warmte zal het koelmiddel verdampen en de temperatuur stijgen. Zelfs bij temperaturen tot - 20 °C kan een lucht-waterwarmtepomp warmte aan de omgevingslucht onttrekken. Zo’n pomp wordt vooral bij renovaties gebruikt en kan flexibel geplaatst worden.

Grond-waterwarmtepompen

Een grond-waterwarmtepomp onttrekt warmte aan de bodem via geothermische collectoren of geothermische sondes. De collectoren worden vlak onder de grond geplaatst, waarna ze via een uitgebreid leidingstelsel thermische energie absorberen en die aan de pomp doorgeven.

De sondes worden dan weer verticaal of schuin in de bodem geboord. Die onttrekken thermische energie op een diepte van 40 tot 100 meter. Er is daarom minder plaats voor nodig dan voor de collectoren. Hoewel een grond-waterwarmtepomp wat meer ruimte en plaatsingswerk vraagt, heeft die wel een hoger rendement dan bijvoorbeeld een lucht-waterwarmtepomp.

Water-waterwarmtepompen

Aangezien grondwater het hele jaar door een constante temperatuur van meer dan 10 °C heeft, is het een uitstekende energiebron. Wel dient u over een putsysteem met een pompput en een retourput te beschikken.

Ook is het belangrijk dat het grondwater in kwestie beschermd wordt. Ga u dus op voorhand zeker informeren bij uw gemeente voor u een water-waterwarmtepomp laat plaatsen. Let erop dat de samenstelling van het water cruciaal is voor een vlotte werking van de pomp.

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is bedoeld om huishoudelijk water op te warmen. De boiler valt terug op de buitenlucht en de circulatielucht als warmtebron. Die werkt dan ook apart van uw verwarmingssysteem.

Wanneer de warmtepompboiler de circulatielucht als warmtebron gebruikt, haalt die tevens vocht uit uw ruimtes. Schimmels krijgen daardoor geen kans! Laat u de boiler aan een bestaand ventilatiesysteem koppelen? Dan kan die kamers op een gecontroleerde manier verluchten.

Geïntegreerde warmtewisselaars en regelmechanismes zijn optioneel te verkrijgen. Zo kan u de boiler op zonne-energie laten werken.

Hybridewarmtepompen

Hybridewarmtepompen combineren twee energiebronnen in één toestel: een olie- of gascondensatieketel gekoppeld aan een warmtepomp. Bij hybridewarmtepompen van Viessmann zit de intelligente energiemanager Hybrid Pro Control inbegrepen. Die selecteert voor u de gunstigste modus.
Waarom nog wachten?

De voordelen van een warmtepomp

  • U haalt gratis energie uit de bodem, de lucht of het grondwater.
  • U beperkt uw CO2-uitstoot.
  • U bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals olie of gas.
  • Gecombineerd met mechanische ventilatie vormt een warmtepomp een compleet klimaatregelingssysteem.
A,Modern,Air,Heat,Pump,Installed,In,The,Home's,Boiler

Stel hier uw vraag

The,Technician,Checking,The,Heating,System,In,The,Boiler,Room