Logo Trans 1

Hernieuwbare energie

Ga voor minder CO₂-uitstoot

Hernieuwbare energie, een slimme investering

In de toekomst zullen fossiele brandstoffen steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Wie zijn of haar steentje wil bijdragen aan een schoner leefmilieu, zit bij ons goed. Wij bieden namelijk allerlei vormen van hernieuwbare energie aan, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Al die systemen verminderen uw CO2-uitstoot aanzienlijk en doen de kosten op uw energiefactuur dalen. In onderstaand overzicht geven we u daarover alvast een kort woordje uitleg:

Verwarming groene energie

Zonnecollectoren

Thermische zonnecollectoren absorberen de warmte van de zon. Die warmte stroomt dan naar een zonneboiler of buffervat. Daarin wordt warm water geproduceerd. U kan het warme water zoal gebruiken om een bad of een douche te nemen.

Zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit met behulp van een omvormer. Met een thuisbatterij kan u de energie tijdelijk opslaan om dan later te gebruiken.

Warmtepompen

Warmtepompen halen energie uit de lucht, de aarde of uit waterstromen. U kan er uw ruimtes niet alleen mee verwarmen, maar ook mee verkoelen. ’s Zomers kan de temperatuur binnenshuis tot wel 4 °C dalen dankzij de aanwezige passieve koeling.

Interesse in een zonneboiler of zonnepanelen?

Maak vandaag nog uw afspraak!